Søkemotoroptimalisering

Søkemotoroptimalisering

Søkemotoroptimalisering (SEO) handler om å overbevise søkemotorene om at dine nettsider er de mest relevante for brukere som søker informasjon om et produkt eller en tjeneste du tilbyr.

Hva er søkemotoroptimalisering?

Visste du at 50-70 prosent av trafikken til ditt nettsted kommer fra Google? Hvis du ikke er synlig i søkeresultatet, kan du gå glipp av denne relevante trafikken. Med innsikt i søkemotorens algoritmer, kan du bruke dette til din fordel.

Over 200 faktorer avgjør hvilke sider som får rangere øverst i søkeresultatet. Blant de viktigste er hvilke ord du bruker i sidetittel, overskrift (H1), mellomtitler (H2), menypunkter og brødteksten. Hvem og hvor mange som linker inn til siden din er også helt avgjørende for å få en god plassering.

Men til syvende og sist handler søkemotoroptimalisering om å optimalisere innholdet slik at det er brukervennlig og nyttig for din målgruppe. Da optimaliserer du også for Google.

Søkemotoroptimalisering handler mest om å gjøre nettstedet ditt brukervennlig, men fordi Google ikke er et menneske, er det en del ting man må være klar over.

Igrafisk hjelper deg på vei mot målet om å bli en autoritet på nett.

Ønsker du hjelp med søkemotoroptimalisering? Ta kontakt idag